latinica  ћирилица
02/02/2023 |  16:13 ⇒ 16:22 | Аутор: РТС

Први Колумбијац у црно-биjелом; Колорадо на позајмици у Партизану (ВИДЕО)

Колумбијски везни фудбалер Андрес Колорадо играће на позајмици у Партизану у наредних годину дана, саопштио је београдски клуб.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Андрес Колорадо ће у Партизану носити дрес са бројем 13. Колумбијац је раније данас прошао љекарске прегледе, а потом је потписао уговор са клубом из Хумске.

Колорадо (24) је играч колумбијске Кортулуе, а од 2019. до 2021. играо је за Депортиво Кали и Сао Паоло.

За репрезентацију Колумбије је прошле године одиграо једну утакмицу и постигао један гол.

- Очекујем да ће да буде велико појачање. Апелујем на навијаче Партизана да имају стрпљења за Колорада, али не сумњам да ће нам дати квалитет и да ће наши млади фудбалери имати шта од њега да науче. Желим да се заједно радујемо успјесима Партизана - рекао је Краљ на конференцији за новинаре у Београду.

Краљ истиче да су "црно-бијели" мјесецима пратили велики број играча и да су добро анализирали Колорада, којег краси агресивност и добро читање игре.

Фудбалер из Комлумбије је истакао да ће својим искуством и игром помоћи Партизану.

- Захвалан сам на могућности која ми је пружена, да играм у овако великом клубу. Надам се да ћу играти дуго година у Партизану. Биће ми мотив више да добро играм за Партизан, пошто сам први Колумбијац у овом клубу - рекао је Колорадо.

Колумбијац је имао понуде из Аргентине, али је одлучио да настави каријеру у Партизану.

- Нисам могао да одбијем понуду Партизана, пошто желим да се докажем у Европи. Партизан је познат клуб у Јужној Америци. Знам да се Партизан и Звезда боре за прво мијесто у Србији. Знам какав је ривалитет два клуба, али вјерујем да ће Партизан да добије наредни дерби - рекао је Колорадо.

Навео је да је један дио прошле сезоне пропустио због повреде и нагласио да једва чека да заигра за Партизан.