latinica  ћирилица
02/02/2023 |  20:08 ⇒ 03/02/2023 | 08:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Не одустајемо од преговора, не прекидамо са Западом, не уводимо санкције Русији

Председник Србије Александар Вучић је одговорајући на данашњем скупштинском засједању шефу посланичког клуба НАДА-Нови ДСС-ПОКС Милошу Јовановићу рекао да ће бити тешких ситуација с којима ће Србија морати да се суочава, али да неће одустати од преговора, нити прекидати односе са Западо, нити уводити санкције Русији.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

- Нећемо то урадити као што сте рекли да хоћемо и као што бисте ви урадили, баш као што сте слали људе у Хаг и ћутали када су Албанци проглашавали независност Косова - рекао је Вучић.

Он је нагласио да сада није иста ситуација прије свега због сукоба у Украјини, због чега, каже, западне силе покушају да што прије ријеше проблем на Косову и Метохији.

- Морамо да направимо договор са Албанцима и боримо се до краја за наш народ, али ни по коју цијену нисам за то да лажна држава Косово буде независна и члан УН-а - рекао је Вучић.

Јовановић је поручио да му не верује из више разлога, али највише због тога што је рекао да "КМ таблице остају, а данас нестају" и јер је "сто аутомобила сваког дана на Јарињу".

Вучић је на то реплицирао да је тако нешто одлучено још Споразумом о слободи кретања из 2011. године.

- Отада се мучимо да некако задржимо Србима КМ табллице - рекао је Вучић и додао да никада никог није обмануо и ништа није сакрио, већ да је управо говорио да се француско-њемчаким споразумом планира и имплицитно признање Косова.

-Али због тога никако не треба да одустанемо од преговора и да изгубимо инвестиције и 400.000 радних мјеста и свега другог - навео је Вучић.