latinica  ћирилица
02/02/2023 |  22:51 ⇒ 22:52 | Аутор: Б92

Звезда поражена од Олимпије

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпије из Милана резултатом 74:68 у 23. колу Евролиге.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Црвена звезда је по четврти пут заредом поражена у Евролиги и сада имају скор 10 побједа и 12 пораза.

Изабраници Душка Ивановића су по други пут ове сезоне изгубили од Олимпије из Милана која је и даље при дну табеле.

Стефан Марковић, Огњен Добрић, Стефан Лазаревић, Бен Бентил, Филип Петрушев били су стартна петорка што је било помало изненађујуће и Звезда чак није лоше ни почела резултатски јер су поене постизали Петрушев и Добрић, па је било 6:6.

Ипак, Милано стаје у зону 2-3, а након прве тројке коју Берон погађа преко Добрића за 13:8, ситуација почиње да се мијења у њихову корист и Звездин шут баш и не ради најбољи посао.

Огњен Кузмић је био ријетка светла тачка, али му је била неопходна подршка саиграча. Већ на старту друге четвртине се видјело да Звезда полако губи корак, беживотно су дјеловали и Вилдоса и Недовић па их је Ивановић чешће и мијењао.

Већ смо тада видјели прву двоцифрену предност када је Хол погодио уз фаул за 34:22, па Звезда није ни успијевала нешто озбиљније да припријети, а Бероновм другом тројком у финишу полувремена иде се на максималних +16, да би се на полувријеме отишло са 45:32 у корист Олимпије из Милана.

У трећој четвртини је Били Берон био кључан играч Олимпије из Милана и помогао им са двије брзе тројке да побјегну на 50:36, да бисмо видјели одличне минуте Луке Митровића који послије дужег времена доноси једноцифрени заостатак.

Поново су Недовић и Вилдоса подбацили и њихов учинак је изостао, али је Марковић зато био расположен и дириговао серијом 7:0 на старту посљедње четвртине која је Звезду спустила на -6.

Од -16 до -6 је стигла црвено-бијела екипа, али је посустала када је било најважније. Ни тројка Добрића ни Вилдосе ни одлична партија Илића и Бентила није много помогла, па су послије драме у финишу изгубили четврти пут заредом у Евролиги.

Прво од Жалгириса, па од Партизана и онда од Виртуса и миланске Олимпије за 10:13, иако су имали позитиван скор 10:9.

Најефикаснији је био Бен Бентил са 17 поена и седам скокова, док је двоцифрен још био Лука Вилдоса са 11 поена.

Петрушев је убацио девет, док су по седам имали Митровић и Добрић. Немања Недовић је убацио тек четири уз двије асистенције.

У редовима Олимпије, 15 поена је имао Били Берон, 14 Девон Хол, 10 Брендон Дејвис, а по осам Луваву и Хајнс, док је седам поена убацио Јоханес Војтман.