latinica  ћирилица
03/02/2023 |  08:44 | Аутор: РТРС

Евролига: Партизан гост Жалгириса

Кошаркаши Партизана, након сјајне игре и побједе над Асвелом, окрећу се новом евролигашком дуелу. Вечерас гостују у Литванији код Жалгириса.
КК Партизан - Фото: РТРС
КК ПартизанФото: РТРС

Црно-бијели имају по 11 побједа и пораза, док је Жалгирис остварио побједу више.

У Партизану су добро упознати са свим квалитетима ривала и истичу да одбрана опет мора да буде врхунска ако се жели до побједе.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић каже да његова екипа расте, да игра све боље али да има још простора за напредак.

У сјајној форми игра центар Партизана Матијас Лесор. Каже да је свака сљедећа утакмица најважнија у настојањима да црно бијели дођу до плеј офа.

- Прије само мјесец дана сви су говорили да Партизана нема, да не може ништа. Ево сада смо на деветом мјесту на табели, играмо боље и све опције су у игри. До краја сезоне има још доста утакмица и свка сљедећа је најважнија и сваку желимо да добијемо - јасан је Лесор.

Жалгирис је изгубио претходне двије утакмице у Евролиги и сигурно ће бити силно мотивисан да оствари побједу пред својим навијачима.

- Још један важан меч је пред нама. Партизан долази послије утакмице коју су добили са више од 20 поена. Њихов тренер је сјајан, имају сјајне шутере као и моћне играче под кошем. Такође играју тимску кошарку, тако да не можете засутавити само једног играча, морате зауставити цијели тим. Ипак играмо на домаћем терену и надамо се да ће нам навијачи дати додатну енергију - рекао је Казис Масквитис, тренер Жалгириса.

Утакмица 23. кола Евролиге у Каунасу између Жалгириса и Партизана почиње у 19 часова.