latinica  ћирилица
03/02/2023 |  13:41 | Аутор: sputniknews.com

Кремљ: Јасно нам је какав притисак Запад врши на Београд

Кремљ у потпуности схвата какав притисак Запад врши на Београд и какве напоре Србија улаже како би истрпјела притисак, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Кремљ (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Кремљ (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Одлично разумијемо каквом је притиску без преседана изложено српско руководство од стране колективног Запада и потпуно нам је јасно по коју цијену и уз које напоре је српско руководство до сада издржавало тај притисак - рекао је Песков.

Он је на тај начин одговорио на питање "како су у Кремљу схватили изјаву предсједника Србије Александра Вучића да не зна колико ће дуго још српске власти издржати да не уведу санкције Русији али да ће настојати да издрже што дуже".

Песков је додао да у Кремљу веома цијене став српског руководства. Он је додао и да Русија високо цијени односе са Србијом и нада се да ће се они развијати узлазном путањом.

- Наши односи имају дубоке историјске коријене, веома садржајну садашњост и увјерени смо да имају одличну перспективу у будућности. Надамо се да ће се наши билатерални односи развијати узлазном путањом - закључио је Песков.