latinica  ћирилица
03/02/2023 |  22:17 ⇒ 22:19 | Аутор: Агенције

Захарова: Када је потребно окривити Русију, то се ради муњевито

Њемачки канцелар Олаф Шолц приморан је да пронађе изговоре за оклијевање Берлина да објави податке о истрази о експлозијама на гасоводима "Сјеверни ток", због чега изгледа да Њемачка нешто крије, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL) -
Марија Захарова (Фото: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA/POOL)

- Генерално, чини се да Берлин нешто крије. Симптоматична је изјава савезног канцелара Олафа Шолца од 2. фебруара 2023. Он, заправо, већ мора да нађе изговоре - рекла је Захарова коментаришући разлоге које је канцелар дао за одбијање Берлина да објави податке о тим инцидентима.

Она је додала да је цијела та прича још једна манифестација лицемерја Запада.

Према њеним ријечима, када је потребно окривити Русију, то се ради муњевито, без икаквих истрага, без доказа и у добро познатом "велико вјероватно" стилу.

- Када постоје директни или индиректни докази ружне акције савезника и нема шансе да се измисли "руски траг", западне пријестонице заузимају став непоколебљивих бранилаца владавине права, принципа да су невини док се не докаже кривица, само да би сакрили шокантну истину - истакла је Захарова, пренио је ТАСС.