latinica  ћирилица
04/02/2023 |  08:43 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Савић: Политика Европе увијек ће имати империјалан тон (ВИДЕО)

Политика која долази из Европе према Балкану, увијек ће имати имптеријалан тон, рекао је за Јутарњи програм РТРС политички аналитичар, Војислав Савић.
Војислав Савић - Фото: РТРС
Војислав СавићФото: РТРС

- На нама је да се на то прилагодимо у смислу да избјегнемо сукоб кад год је могуће, своју националну политику поставимо на рационалној основи, да се поставимо као народ који је самосвјестан који види своје мјесто у будућности без исхитрених потеза - рекао је Савић.

Он је навео да је веома важно да на првом мјесту буду интереси државе и народа и да о томе треба бринути.

- Међународна заједница, међународни представници те силне бирократе које овдје долазе, покушавају да се представе важнијим него што јесу и зато је посебно важно да радимо за интересе свог народа и своје државе те да правимо компромисе када је год то могуће - изјавио је Савић.

Говорећи о политичкој сцени у БиХ, навео је "да влада потпуна шизофренија" са којом је потпуно тешко живјети и како каже оставрити политичку комуникацију када имате једну јавност која је толико искључива и радикална.

- Та политичка размаженост коју су имали бошњачки политичари годинама и тај третман који имају од међународне заједнице сада се налазе у проблему јер не могу да се снађу са правилима која апсолутно не стоје на њиховој страни - навео је Савић.

Додао је да њихова јавност доживљава шизофрена цијепања када морају да играју по правилима која су свима поводљива те се то конкретно види на изборном закону који треба да погодује Хрватима.