latinica  ћирилица
04/02/2023 |  11:37 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Отац нападнутог младића моли државу Србију за помоћ

Ивица Ђузић, отац деветнаестогодишњег младића којег су Албанци изболи ножем у Могили код Витине, рекао је да је полиција привела тројицу нападача, али да је незванично сазнао да је један од њих ослобођен, те замолио државу Србију да му обезбједи адвоката како би могао да истјера правду на суду.
Бобан Ђузић (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Бобан Ђузић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Ђузић је рекао да је одбио дати изјаву полицији о нападу на сина, истичући да им не вјерује, те напоменуо да је забринут да ће нападачи бити ослобођени.

- Читав случај намјеравам да изгурам до краја, због чега ми је потребна помоћ наше државе. Имам петоро дјеце, живим од социјале и немам за адвоката, зато од наше државе тражим само једно, да ми обезбиједи адвоката - рекао је Ђузић за РТС.

Он наводи да је четрдесетшестогодишњи Албанац држао његовог сина док га је један од двојице малољетика напао ножем.

Ђузић истиче да не постоји никакав сукоб између његове и породице Албанаца који су његовог сина изболи ножем, те да се чак и познаје са оцем једног од нападача.

Полиција је саопштила да се инцидент догодио јуче око 13.00 часова и да су двије особе, "након тренутне свађе око пса, умијешане у физички обрачун".

- Двојици умијешаних у случај указана је медицинска помоћ. Полиција овај случај води у координацији са тужиоцем - додаје се у саопштењу.

Српски младић Бобан Ђузић рекао је РТС-у да су га јуче тројица Албанаца напала с леђа, из чиста мира и уболи га ножем док је шетао пса.

- Знам нападаче, из мог села су - један има 12, други 17 и трећи 46 година - рекао је Бобан.

Он је навео да је позвао полицију, која је дошла, али да није било никога у околини ко би могли да посвједочи.