latinica  ћирилица
04/02/2023 |  14:26 ⇒ 16:21 | Аутор: СРНА

Ђузић стабилно, двојица нападача на слободи

Здравствено стање Бобана Ђузића /20/, кога су у селу Могила код Косовске Витине напала тројица Албанаца, стабилно је, изјавио је Ђузићев адвокат Василије Арсић.
Бобан Ђузић (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Бобан Ђузић (Фото: Канцеларија за КиМ)

- Он се налази у болници у Пасјану, гдје је под непрестаним надзором лекара - додао је Васић за Срну.

Васић очекује да му у току дана Ђузић потпише пуномоћје како би, како је навео, одмах поднио кривичну пријаву надлежном тужилаштву у Гњилану.

- Ово је пример кривичног дела покушај убиства мотивисан на националној основи - нагласио је Васић.

Он је додао да има сазнања да су двојица од тројице приведених нападача пуштена на слободу и да то додатно угрожава поступак истраге и подизања оптужнице.

- Надам се да ће тужилаштво и полиција поступати у складу са законом, али се плашим да ће и у овом случају бити аболирани окривљени јер је жртва српске национаности - оцијенио је Васић.

Ђузић је јуче нападнут у тренутку када је пролазио поред двојице албанских дјечака који су га упорно провоцирали.

Послије краће свађе у обрачун се укључио старији Албанац кога Ђузић познаје и у том физичком нападу један од двојице малољетника му је нанио повреде ножем "бритвом".

Директор Здравственог центра у Пасјану Зоран Перић јуче је Срни рекао да је Ђузић имао срећу што је убоден нођем у коштани дио леђне лопатице.

- Срећа је што убодна рана није неколико центиметара нижа јер би у том случају његов живот био извесно угрожен - навео је Перић.