latinica  ћирилица
04/02/2023 |  15:01 ⇒ 15:48 | Аутор: Агенције

Невријеме у Хрватској, повријеђена једна особа (ФОТО)

Јак вјетар широм Хрватске оставио је посљедице у бројним окрузима, од Осјечко-барањског до Крапинско загорског и Града Загреба, гдје је једна особа повријеђена, саопштила је Управа цивилне заштите.
Вјетар нанио штету - Фото: РТРС
Вјетар нанио штетуФото: РТРС


У Загребу је једна особа повријеђена, због чега је оперативна дежурна служба цивилне заштите Жупанијски центар 112 на мјесто догађаја одмах упутила хитну медицинску помоћ, преноси Хина.

Центар је током преподнева примио више дојава грађана о паду стабала и грана на саобраћајнице и паркирана возила, падању дијелова фасаде са зграда, оштећењу лимова на крововима, семафора и телефонских стубова.

На подручју Крапине, због снажног вјетра оштећен је далековод, а без струје су остали Горња Стубица, део Златара и насеље Петрушевец.

У Загребачком округу до прекида у снабдијевању електричном енергијом дошло је подручју Прилипја, Плешевице и Запрешића.

Исти проблем забиљежен је на подручју Ђакова, Нашица и Бијелог Манастира, као и на подручју Копанице, Новог Вароша, Окучана и Гређана.

Хидрометеоролошки завод Хрватске је због олујног вјетра прогласио црвени аларм за цијелу обалу уз изузетак Истре, за коју је упаљен наранџасти аларм.

За сјеверну Хрватску упаљен је наранџасти аларм, а жути за остатак земље.