latinica  ћирилица
05/02/2023 |  08:44 ⇒ 09:40 | Аутор: СРНА

Цвјетковић: Срце нарасте као Озрен планина када дођу наши званичници

Публициста поријеклом из Возуће Ненад Цвјетковић изјавио је поводом посјете српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић Српском фестивалу у америчком граду Норт Порт на Флориди - да "срце нарасте као Озрен планина" када у туђину у госте дође истински представник српског народа.
Жељка Цвијановић у Америци - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић у АмерициФото: СРНА

- У разговору са својим народом, госпођа Жељка Цвијановић, бивша предсједница Републике Српске, а сада члан Предсједништва БиХ је најчешће могла чути реченицу "Чувајте нам Српску! - објавио је на свом Фејсбуку новинар и публициста Цвјетковић, који је поријеклом из Возуће, а живи у Америци.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановиће је посјетила Српски фестивал у Норт Порту и истакла да је увијек лијепо видјети Србе који далеко од отаџбине, али са њом у срцу, чувају своју традицију, културу и обичаје.

Српска православна црква Свети Сава у граду Норт Порт на југозападу Флориде организује велики годишњи фестивал који траје три дана, од петка, 3. фебруара, до данас.

Ненад Цвјетковић је завичајни писац.

Објавио је књиге "Неоплакани" о учешћу Срба са подручја, Озрена, Возуће и Гостовића у Првом свјетском рату, "Возућа, запис о завичају", "Под заставом џихада", "Возови Возуће", "Битка за Возућу 1992-1995", "Цвјетковићи од Возуће", "Енергетика у Криваји".

Цвјетковић је написао текстове, финансирао и публиковао гусларске касете и ДВД о страдању и почињеном геноциду над српским народом на подручју парохије хршке и возућке у Другом свјетском рату "Возућа ће славу сачувати", те грађанском рату 1992-95. године "Одбрана и страдање Возуће".