latinica  ћирилица
05/02/2023 |  09:05 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Ружичић: Ускоро информације о могућем проналаску злата (ВИДЕО)

Начелница општине Језеро Снежана Ружичић истакла је да је позитивна информација да на територији општине постоји могућност проналаска злата, али да ипак треба сачекати коначне резултате геолошког истраживања, а након тога и студијске процјене од стране струке.
Снежана Ружичић - Фото: РТРС
Снежана РужичићФото: РТРС

- Још немамо званичну информацију да је на подручју општине Језеро пронађено лежиште злата - навела је Ружичићева гостујући у Јутарњем програму наше телавизије.

Додала је да су одређене компаније упознале руководство општине са информацијом да су на одређеним локалитетима пронађене високе концентрације метала које упућију на могућност да се ради о злату, што је из угла геолошког истраживањима на овим просторима ријетка појава.

- Контактирали смо Министраство енергетике и рударста Српске гдје су нам рекли да очекују званичне информације компаније по питању одрђених анализа. Ускоро очекујемо званичну информацију, јер се ради о вијести која је изазвала велику пажњу јавности - навела је Ружичићева и дадала да је то све лијеп начин да се поново чује за Језеро као једну од најљепших локалних заједница и како каже сугурно мјесто које има будућност.

Говорећи о буџету ове општине навела је да је он стабилан упркос великим задужењима.

Када су у питању инфраструктурни пројекти она је истакла важност изградње дјечијег вртиће које до сада није постојало у Језеру.

- Грађевински радови би требало да буду окончани до краја марта, затим слиједи фаза опремања вртића уз подршку Влада Републике Српске и Србије - додала је Ружичићева.

Оно што је у плану је асфалтирање путних права али и постављанје уличне расвјете у општини Језеро.