mtel
latinica  ћирилица
05/02/2023 |  11:14 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Антонијевић: У припремама смо за снимање филма о Косовском боју (ВИДЕО)

Редитељ, сценариста и продуцент Предраг Гага Антонијевић гостујући у Јутарњем програму наше телевизије говорио је о снимању филма о страдању српског народа у Дракулићу.
Предраг Гага Антонијевић - Фото: РТРС
Предраг Гага АнтонијевићФото: РТРС

У питању је дугометражни играни филм, а Аудио-визуелни центар Републике Српске расписао је конкурс.

Антонијевић је напоменуо да је Влада Републике Српске, оснивајући Аудио-визуелни центар дала одређен механизам овдашњим филмским радницима и ствараоцима да крену да праве своју кинематографију, серије, филмове и друго.

- На конкурс, чији сам члан комисије, имали смо свега четири пријаве, што је за мене разочаравајући податак. Држава је показала одговорност и онда ми је помало нејасно како тако мали број пријава за сценарио филма, који је од великог националног и историјског значаја за наш народ овдје - нагласио је Антонијевић.

Иза познатог српског сценаристе, редитеља и продуцента је велико филмско остварење-Дара из Јасеновца, који је доживио и снимање серије на исту тему.

Упитан за наредне филмске пројекте који су у плану, Антонијевић је истакао Косовски бој, чије ће снимње симболично да крене на Видовдан ове године.

- У посљедњих шест до седам мјесеци ми смо у припремама тог филма. Имамо неке потешкоће с обзиром да немамо технолошко-техничку базу, чак ни у Београду, која може да изведе ту врсту "захвата". Такође, не посједујемо обучене коње за снимање, које доводимо из Шпаније, као и каскадере који посједују борилачке вјештине, тако да велики дио екипе за филм стизе из Европе - навео је Антонијевић.

Додао је да ће дио снимања бити и у Белој цркви.

- Ради се о равном, ненасељеном и прије свега пјешчаном простору, који погодује добрим условима снимања али и климатски погодном подручју, са великим бројем сунчаних дана у години - појаснио је Антонијевић.