latinica  ћирилица
05/02/2023 |  18:24 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Губитник Изетбеговић покушава своје фрустрације лијечити вријеђањем Српске (ВИДЕО)

Савјетник предсједника Републике Српске Радован Ковачевић истакао је да се Бакир Изетбеговић, дајући интервју баш за муслимански телевизију Игман, много опустио и занио па још једном директно негирао суштински дејтонски концепт БиХ односно равноправност три конститутивна народа у БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Видимо и да Бакир Изетбеговић све то темељи на, како он каже, снази у Представничком дому парламента БиХ, па наводи како те пробошњачке странке имају 60 одсто руку у том дому. При томе заборавља да је Дејтон тачно одредио да Република Српска даје дупло мање посланика у Представнички дом па је, између осталог, баш због тога СНСД освојио 17.000 гласова више од његове СДА, а добио три посланика мање у Представничком дому - нагласио је Ковачевић реагујући на изјаву Изетбеговића да 60 одсто руку у парламенту БиХ односно 60 одсто гласача добија једну трећину - бошњачку, те да Србе и Хрвате треба ставити на мјеру, односно имају 40 одсто руку у парламенту, зашто им препустити 66.

Оно што посебно вријеђа, нагласио је Ковачевић, јесте да видимо да је Бакир Изетбеговић још једном Републику Српску назвао некаквом "генцоидном страном у БиХ".

- Нећемо много да реагујемо на ове ствари, јер узалуд Бакир Изетбеговић своје фрустрације чињеницом да је на изборима изгубио да није дио Савјета министара и није дио власти покушава лијечити вријеђањем Републике Српске. Република Српска је јака, стабилна, слободна и биће све јача и стабилнија у будућности - поручио је Ковачевић.