latinica  ћирилица
06/02/2023 |  07:50 ⇒ 07:50 | Аутор: СРНА

Заснијежен коловоз у планинама, поледица и у нижим крајевима

На путевима у вишим крајевима и преко планинских превоја у Републици Српској и ФБиХ јутрос има снијега на коловозу, а поледица је могућа и у нижим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Коловоз - Фото: СРНА
КоловозФото: СРНА

Јак вјетар ствара сњежне наносе на путевима на подручју Купреса, Томиславграда, Гламоча, као и на планинским превојима Ланиште /Кључ-Босански Петровац/, Макљен /Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/ и Ростово /Нови Травник-Бугојно/.

На путном правцу Посушје-Блидиње-Рисовац, због јаког вјетра и наноса, обустављен је саобраћај за теретна возила, а не препоручује се кретање ни за путничка возила.

Возачима се скреће пажња и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се спорије због радова саобраћај одвија на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.