latinica  ћирилица
06/02/2023 |  08:00 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Стевандић: Санкције - пут ка независности Српске (ВИДЕО)

Евентуалне санкције предсједнику Републике Српске Милораду Додику или Републици Српској, убрзаће њен пут ка независности, коментарисао је посјету и наступ бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића у Њујорку, Ненад Стевандић, предсједник НСРС, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- У вријеме када се свијет љуља због сукоба у Украјини, Денис Бећировић показао је политичку незрелост. У Сарајаеву се створио антрисрпски лоби. Милорад Додик је једини могао бирати функцију у БиХ, јер за што год да се кандидовао прошао би. Има ту и неке врсте љубоморе - поручио је Стевандић. 

Предсједник НСРС истиче да управо Срби и Република Српска најбоље знају шта су то санкције.

- Ми у Бањалуци имамо споменик санкцијама, за 12 беба, јер управо санкције су донијеле смрт и патњу. Лично никада се не би залагао за санкције некоме у ФБиХ - рекао је Стевандић.

Он је нагласио да нема никакве институционалне опасности по Српску.

- Република Српска је на далеко вишем нивоу развоја друштвене свијести од ФБиХ, као и многих европских држава - нагласио је Стевандић.

Стевандић је коментарисао и иницијативу Ћамила Дураковића да Сребрениуца добије посебан статус, нагласивши да од тога нема ништа, осим што ће општина и Дураковић два дана бити на насловницима.