latinica  ћирилица
06/02/2023 |  09:25 ⇒ 09:25 | Аутор: СРНА

Брнабић: Појачава се притисак на Београд

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је очигледно да се дипломатске активности о питању Косова и Метохије убрзавају и да се појачава притисак.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- То није ни чудно када видимо у каквом је стању свијет, рат у Украјини, рат на истоку Европе - највећи део Европе је посредно у рату, у томе учествују и САД. Сада су велике тензије између САД и Кине. Ником не одговара било какав други, следећи нови потенцијални сукоб и нестабилност - рекла је Брнабићева.

Она је навела да је циљ да се стави тачка на те конфликте, али и да се са дневног реда скину примјери преседана као што је Косово и Метохија.

- Косово и Метохија је свакако преседан, зато што је то одузето Србији супротно међународном праву - рекла је Брнабић за РТС.

Коментаришући долазак извјестиоца ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, Брнабићева је истакла да то види као додатни вид притиска.

- Он прво иде у Приштину. Мислим да је тамо прва тема Заједница српских општина - додала је Брнабићева.

Она је истакла да су Срби то имплементирали Бриселски споразум и да је сада на Аљбину Куритију и Приштини да испуне своје обавезе, без икаквих даљих условљавања.