latinica  ћирилица
06/02/2023 |  11:29 | Аутор: СРНА

Телеграми саучешћа Шентопу и Сојлују

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић упутио је телеграм саучешћа предсједнику Велике народне скуштине Републике Турске Мустафи Шентопу поводом разорног земљотреса који је јутрос погодио Турску и поручио да је БиХ спремна да пружи сву потребну помоћ.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

- Дубоко сам погођен вијестима о разорном земљотресу који је јутрос погодио Вашу земљу. Упућујем Вам изразе искреног саучешћа и солидарности са народом Турске. Молим Вас да породицама погинулих пренесете наше саучешће, а повријеђенима жеље за брзим опоравком - наводи се у телеграму саучешћа.

Поводом разорног земљотреса, министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изразио је саучешће министру унитрашњих послова Турске Сулејману Сојлују.

- Веома нас је потресла вијест о разорном земљотресу у којем је погинуо и повријеђен велики број грађана Турске. Поводом ове трагичне несреће, Вама, породицама страдалих и повријеђених грађана те народу Турске, упућујемо искрено саучешће - наводи се у телеграму саучешћа.

Он је поручио Сојлију да му Министарство безбједности и безбједносне агенције БиХ стоје на располагању за сваку врсту помоћи.

Више од 500 људи погинуло је у потресу јачине 7,9 степени по Рихтеру који је јутрос погодио централну Турску и сјеверозападну Сирију, а хиљаде људи је повријеђено.