latinica  ћирилица
06/02/2023 |  11:30 ⇒ 18:25 | Аутор: РТРС

Правни и Економски факултет обиљежили 48 година постојања (ВИДЕО)

Правни и Економски факултет Универзитета у Бањалуци обиљежавају 48 година постојања и рада.
Правни факултет - Фото: РТРС
Правни факултетФото: РТРС

Свечаностима поводом годишњице присуствовао је министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Жељко Будимир, ректор бањалучког Универзитета Радослав Гајанин и градоначелник Бањалуке.

- Мени је велика част што сам управо дипломац бањалучког Правноф факултета и што сам правну професију одабрала као свој животни пут. Оно што је важно јесте да ми као правници требамно ићи у корак са промјенама у свијету и да будемо спремни да одговоримо на све изазове које будући дани носе - навела је Наташа Бабић, студент генерације на Правном факултету.

На Правном факултету посебно поносни на своје студенте који обављају најважније правне функције и у великој мјери креирају правни систем Републике Српске.


- На Правном али и Економском факултету, пректично нема незапослених наших дипломираних сутедната и права и економије, што је за сваку похвалу. Наши правници и економисти су пожељни на тржишту рада - истакао је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци.

- Много студената овог факултета након завршетка су ушли у правосудни систем Републике Српске. Помогли су у одбрани Републике Српске, њених надлежности у периоду након завршетка рата - додао је Жељко Будимир, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.