latinica  ћирилица
06/02/2023 |  11:36 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Улагање у Зеленгору вриједно 50 милиона марака (ВИДЕО)

Планина Зеленгора би ускоро могла добити туристички комплекс са богатим садржајима. План је то локалне управе општине Калиновик. Вриједност пројекта је око 50 милиона КМ. Влада Републике Српске је обећала помоћ од 20 милиона.
Зеленгора - Фото: РТРС
ЗеленгораФото: РТРС

Изградња овог туристичког комплекса допринијеће развоју Калиновика. Мјештани се надају да ће зауставити одлазак младих из општине али и помоћи отварању нових радних мјеста.

Општина Калиновик до сада је уложила пола милиона марака у изградњу туристичког комплекса. Изграђена је планинска кућа, а току су радови на изградњи водоводне и канализационе мреже. Изградња резервоара за воду је при крају, а проширен је и пут.

Пројекат подразумијева изградњу викенд насеља, хотела, мотела и разних спортско рекреативних садржаја који ће омогућити развој зимског и љетног туризма.

До сада је продато 130 парцела и већ је почела иградња индивидуалних типских објеката. Води се рачуна о еколошким стандардима и симбиози природе и човјека. Туристички комплекс је пројекат који би могао бити позитивна прекеретница за ову неразвијену општину.