latinica  ћирилица
06/02/2023 |  13:03 ⇒ 13:50 | Аутор: РТРС

Струја се враћа у поједине дијелове Српске

Након хаварије на електро-енергетским објектима Електропреноса БиХ у Бјелајцима у Мркоњић Граду, струја се враћа у поједине дијелове Српске.
Електрична енергија - Фото: РТРС
Електрична енергијаФото: РТРС

До нестанка струје на ширем подручју Крајине дошло је до дјелимичног распада електро-енергетског система, потврђено је раније из Електропреноса БиХ за РТРС.

Кажу да се тачан узрок утврђује.

Директор Електрокрајине Драган Чавић истакао је раније за РТРС да су сви укључени да што прије из других праваца ставе у напон све оне који су остали без електричне енергије.

Постепено и по приоритетима пушта се електрична енергија у градовима и општинама на подручију Крајине у којима је дошло до нестанка због великог квара на високонапонској мрежи у надлежности Електропреноса БиХ, изјавио је Чавић за Срну.

- У контактима са Електропреносом БиХ речено ми је да су обезбиједили снабдијевање из других праваца и да ће постепено по приоритетима, што је већ почело, укључивати расклопнице. То аутоматски значи да ће се електрична енергија појавити на средњонапонској и нисконапонској мрежи и у нашој надлежности како буде укључивана која расклопница - појаснио је Чавић.

Без струје су остали Бањалука, Приједор, Градишка, Кнежево, Котор Варош, Нови Град, Козарска Дубица, Рибник, Теслић, Лакташи, Прњавор, Челинац, Мркоњић Град и Сански Мост у ФБиХ.