latinica  ћирилица
06/02/2023 |  15:37 | Аутор: СРНА

До петка суво и хладно

У Републици Српској се до петка, 10. фебруара, очекује претежно суво и хладно вријеме, посебно у ноћним и јутарњим часовима уз умјерен до јак мраз, прогноза је Хидрометеоролошког завода Српске.
Сунчан зимски дан - Фото: РТРС
Сунчан зимски данФото: РТРС

Наредних дана минимална температура ваздуха износиће од минус 16 до минус седам, у вишим предјелима и од минус 20 степени Целзијусових, а максимална од минус четири до три, на југу до шест, у вишим предјелима од минус осам.

Сутра ујутро биће врло хладно уз умјерен, у вишим предјелима јак мраз, а током дана хладно и сунчано уз малу до умјерену облачност.

У многим предјелима температура ће остати испод нуле током цијелог дана, а увече и током ноћи биће претежно ведро и врло хладно.

Минимална температура ваздуха износиће од минус 14 до минус шест, у вишим предјелима на истоку од минус 20, а максимална од минус три до два, на југу до пет, у вишим предјелима од минус осам степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни, на југу повремено јак.

У сриједу, 8. фебруара, ујутру ће бити хладно уз умјерен до јак мраз, а током дана и даље хладно уз сунчане периоде и умјерену облачност. На истоку ће бити облачније и претежно суво.

Минимална температура ваздуха износиће од минус 14 до минус шест, на југу до минус један степен, у вишим предјелима од минус 20, а максимална од минус три до два, на југу до пет, у вишим предјелима од минус осам степени Целзијусових.

У четвртак, 9. фебруара, ујутру ће бити хладно уз умјерен до јак мраз. Током дана наставља се хладно вријеме уз сунчане периоде и малу до умјерену облачност.

Минимална температура ваздуха износиће од минус 12 до минус шест, а максимална од минус два до четири, на југу до седам, у вишим предјелима од минус шест степени Целзијусових.

Постепени пораст температуре очекује се од наредног викенда.