latinica  ћирилица
06/02/2023 |  16:16 ⇒ 22:13 | Аутор: РТРС

Акција прикупљања средстава за лијечење Милоша Божовића (ВИДЕО)

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа покреће низ активности у циљу прикупљања новчаних средстава за лијечење Милоша Божовића који се већ осам година налази у стању будне коме. Он је у јулу прошле године добио могућност лијечења матичним ћелијама у Москви које износи 120.000 евра.
Милош Божовић (Фото: Фејсбук) -
Милош Божовић (Фото: Фејсбук)

Процес лијечења матичним ћелијама којем је Милош Божовић био подвргнут у Москви већ су почеле да дају резултате, па је тако након само четири дозе почео да показује значајан напредак.

У односу на прије двије године Милош је порастао, он сједи, има изоштрен вид, осјети сваку промјену топлоте и хладноће, додир и говор оца.

Милош треба да прими још 16 доза, а највећа препрека за наставак лијечења представља недостатак новчаних средстава и непостојање директних летова за Москву. Црвени крст и Милошева породица овим путем посебно апелују на државне органе да се активније укључе и помогну.

- Милош је већ требао бити у јануару мјесецу у Москви, али немамо средстава. Дигли смо кредите, ставили смо све под хипотеку за лијечење дјетета, све покушавамо што можемо. Међутим, нисмо наишли на разумијевање оних који то могу осим Жељке Цвијановић којој сам неизмјерно захвалан, а која је прошли пут за лет уплатила 15.000 евра. Наиме, Милош не може да лети комерцијалним летовима већ специјалним медицинским авионом, а такав лет много кошта. Пола Европе не смије да лети у Москву, а пола нема лиценцу, док они који смију уцјењују нас - каже Милошев отац Александар Божовић.

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа предузеће низ активности, а ускоро ће бити у функцији и хуманитарни број.

Милош Божовић је био голман јуниорске екипе ФК Славија из Источног Сарајева. На утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.