latinica  ћирилица
06/02/2023 |  17:04 | Аутор: РТРС

Стевандић: Српска води одбрамбену политику

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је данас у разговору са амбасадором САД у БиХ Мајклом Марфијем да Српска води одбрамбену политику и да ће наставити да доноси одлуке које су резултат њене политичке и уставне позиције.
Стевандић и Марфи - Фото: РТРС
Стевандић и МарфиФото: РТРС

Стевандић је нагласио да су одлуке институција Српске искључиво одбрамбене и посљедица напада на Републику Српску, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Он је оцијенио потезе Народне скупштине, Владе и предсједника Републике Српске искључиво као дефанзивне, указавши да је неупоредиво више пута позивано на укидање Републике Српске него што се говорило о њеној независности.

Стевандић, који је са Марфијем у Бањалуци разговарао о политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, као и о различитим погледима на државну имовину и начин функционисања БиХ, рекао је да постоји сагласност о европским интеграцијама и привредном развоју.

Стевандић сматра да постоје бројне теме које имају сагласност, а првенствено се односе на привредни развој и деескалацију односа у БиХ, наводи се у саопштењу.

Он је додао да је Република Српска увијек отворена за разговор са свим представницима народа и ентитета како би се нашла најбоља могућа рјешења за мир, напредак и заједнички развој.

- Предсједник Народне скупштине Републике Српске изразио је захвалност за изјаву амбасадора Марфија да САД немају намјеру да укидају Републику Српску - наводи се у саопштењу.

Стевандић је на крају састанка Марфију поклонио књигу "Атлас злочина над Србима током Одбрамбено-отаџбинског рата".