latinica  ћирилица
06/02/2023 |  17:47 ⇒ 17:50 | Аутор: sputniknews.com

Сирија: Потребна помоћ људима који су у земљотресу остали без крова над главом

Сиријској провинцији Алеп потребна је помоћ око смјештаја људи који су због земљотреса остали без крова над главом, изјавио је за Спутњик начелник управе за здравство те провинције Зијад Хаџ Таха.
Посљедице земљотреса у Сирији (Фото: EPA-EFE/YAHYA NEMAH) -
Посљедице земљотреса у Сирији (Фото: EPA-EFE/YAHYA NEMAH)

- Потребна нам је не само медицинска помоћ, већ и помоћ у смјештају људи који су остали без својих домова. Ситуација је тешка, захтијева усаглашене напоре - рекао је Хаџ Таха.

Он је додао да витална инфраструктура у провинцији није страдала, агрегати, хитне помоћи и системи за снабдијевање кисеоником и даље раде.

Власти: Сирија ће помоћи представницима хуманитарних организација

Министар спољних послова Сирије Фејсал Микдад изјавио је на састанку са представницима хуманитарних организација при УН у Дамаску да су сиријске власти спремне да пруже сваку помоћ међународним хуманитарним организацијама које пошаљу помоћ за отклањање посљедица земљотреса у земљи, преноси агенција САНА.

Он је напоменуо да једностране санкције погоршавају посљедице природне катастрофе.

Представници хуманитарних организација су, како наводи агенција, заузврат изразили саучешће и увјерили да су од првих минута након трагедије одржали низ састанака у циљу пружања хитне помоћи погођеним грађанима.