latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:00 | Аутор: СРНА

Преко Mорина непроходно, снијега и даље има на коловозу у вишим крајевима

Регионални пут Улог-Кланци преко Морина непроходан је због њежних сметова, на осталим дионицама на планинама и преко превоја на коловозу има снијега, поледице и у нижим крајевима, а на подручју Требиња и Невесиња јутрос дува јак вјетар, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Гацко - Фото: РТРС
ГацкоФото: РТРС

У ФБиХ снијега има на путевима Прилука-Гламоч-Млиниште и Турбе-Карановац, док на дионицама Купрес-Шуица-Ливно и Коло-Томиславград-Шуица јак вјетар мјестимично формира сњежне наносе.

На ширем подручју Блидиња, Босанског Грахова, Мостара, Чапљине, Неума такође повремено има јаких удара вјетра.

Возачи који се крећу магистралним путем Ливно-Шуица треба да буду опрезни јер су учестали изласци дивљих коња на коловоз.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се спорије због радова саобраћај одвија на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.