latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:11 ⇒ 08:12 | Аутор: РТС

Лајчак задовољан што је Приштина прихватила приједлог, најавио наставак разговора

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је, након разговора у Београду и Приштини да му је драго да је Приштина "у принципу прихватила приједлог ЕУ" и најавио наставак разговора на састанку на високом нивоу, пише Танјуг, а преноси РТС.
Мирослав Лајчак (Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK) -
Мирослав Лајчак (Фото: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK)

Лајчак је након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем саопштио да му је драго да је Приштина "у принципу прихватила приједлог ЕУ" и најавио наставак разговора на састанку на виском нивоу.

- Отпутовао сам у Приштину да се састанем са премијером Аљбином Куртијем и замјеником премијера Бесником Бисљимијем и у Београд, гдје сам се састао са предсједником Србије Александром Вучићем и директором Канцеларије за КиМ Петром Петковићем. Драго ми је да је и Косово у принципу прихватило приједлог ЕУ. Наставићемо наше разговоре на састанку на високом нивоу - објавио је Лајчак данас на Твитеру.

Лајчак се синоћ у Београду састао са предсједником Србије, а претходно је у Приштини разговарао са Куртијем.

Вучић је саопштио да је са Лајчаком имао отворен и пријатељски разговор.

- Отворен и пријатељски разговор са Мирославом Лајчаком. Када кажем отворен, то стварно мислим. Разумјели сте ме све. Живјела Србија - написао је Вучић на Инстаграм профилу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Курти је јуче послије састанка са Лајчаком рекао да Приштина прихвата приједлог ЕУ за нормализацију односа са Београдом.