latinica  ћирилица
07/02/2023 |  08:20 ⇒ 11:08 | Аутор: РТРС

Жепинић: Санирана оба квара на далеководима; Ово се више неће поновити (ВИДЕО)

Оба квара на далеководима Јајце према ХЕ Бочац и Приједор 2 - Сански Мост су брзо санирана и овако нешто као што се десило јуче готово је немогуће да се понови, истакао је Цвјетко Жепинић, извршни директор Електропреноса БиХ, гостујући у нашем Јутарњем програму.
Далековод - Фото: РТРС
ДалеководФото: РТРС

- Прекид у испоруци електричне енергије је трајао 30-45 минута, зависно од подручја гдје је је квар настао. Сплет околности да се деси квар на два различита мјеста, и сигурно да ће се овако нешто тешко поновити, грађани немају разлога за панику, Оба квара су санирана - додао је  Жепинић.

Без струје су јуче, на кратко били Бањалука, Приједор, Градишка, Кнежево, Котор Варош, Нови Град, Козарска Дубица, Рибник, Теслић, Лакташи, Прњавор, Челинац, Мркоњић Град и Сански Мост у Федерацији БиХ.

Жепинић је појаснио како се и највећи град Српске Бањалука снабдијева електричном енергијом.

- Бањалука се снабдјева из више праваца, тачније 10. Главни правац иде из Станара - Тузле и Угљевика, потом чвориште из Приједора, па Бочац - Јајце. Овако нешто није се десило у посљедњих 20 година у БиХ, и сигурно да је готово немогуће замислити нешто слично - додао је Жепинић.