latinica  ћирилица
07/02/2023 |  10:40 ⇒ 10:43 | Аутор: РТРС

Еврокуп 1: ККИ Врбас циља финални турнир

Кошаркашки клуб инвалида Врбас од 9. до 11. марта ове године биће домаћин квалификационог турнира Еврокуп 1, група Б у кошарци у колицима.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

Поред Бањалучана на овом јаком такмичењу које ће се одиграти у дворани "Борик" наступиће: Padova Millennium Basket (Италија), Лондон Титанс (Енгелска), Келн (Њемачка) и Змај из Градачца.

Побједник ове групе избориће пласман на завршни трунир који ће се одржати у Италији (Канту).

-Увелико се припремамо за ово престижно такмичење и вјерујем да ћемо потпуно спремно дочекати наше спортске ривале, али и друге госте и да ћемо поново добити високу оцјену за организацију. Ми смо раније добили чисту десетку за организацију квалификационог турнира што ниједном другом клубу то није успјело. Хвала људима из IWBF који су нам указали повјерење да будемо домаћини, а није било лако добити организацију испред једног Париза и Лондона - рекао је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас.

За организацију овог такмичења у клубу очекују помоћ и од надлежних институција.

- Прије свега се надамо да ће покровитељ манифестације бити предсједник Српске Милорад Додик, од кога смо и у ранијем периоду имали значајну помоћ. Надамо се подршци Владе Републике Српске, односно ресорног Министарства као и Града Бањалука, али и менаџмента СЦ "Борик" и свих запослених у овој установи као што је то био случај и у минулом времену - истакао је Умичевић.

Актуелни шампиони БиХ и НЛБ лиге из Бањалуке имали су доста успјеха на оваквим такмичењима.

Тако су 2018. године били први на квалфикационом турниру Евролиге 3, а годину дана касније најбољи и када су били домаћини квалификационог турнира Евролиге 2.

- Све су то гарацније да наш тим и овог пута може да оствари идентичан резултат. Тачно је да их чека тежак испит, јер ће играти против доста квалитетних тимова који имају и изузетно богате буџете. И поред свега тога вјерујем у наш састав и сви се надамо да можемо бити први како бисмо на тај начин изборили пласман на финални турнир – нагласио је Умичевић.

Технички делегат биће Луке де Нок из Белгије, а у Бањалуку долазе и судије из десет европских земаља.