latinica  ћирилица
07/02/2023 |  12:07 ⇒ 12:09 | Аутор: РТРС

Видовић са Марфијем; Реализација значајних инвестиција у предстојећем периоду

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, разговарала је јуче у Бањалуци са амбасадором САД-а у БиХ, Мајклом Марфијем о тренутној економској ситуацији, структури Буџета за ову годину, те предстојећим активностима које реализују Министарство финансија и Влада Републике Српске.
Зора Видовић и Мајкл Марфи (Фото: Уступљена фотографија) -
Зора Видовић и Мајкл Марфи (Фото: Уступљена фотографија)

Видовићева је америчком амбасадору пренијела да је Буџет Републике Српске стабилан, да се на вријеме извршавају све буџетске обавезе, те истакла да је ниво јавног дуга на 38 одсто бруто домаћег производа, што оставља простора за додатно финансирање.

Она је истакла да је у овогодишњем Буџету планирана већа подршка пољопривреди, те да је планирано да 180 милиона КМ буде усмјерено у овај сектор. Такође је истакла да су велики потенцијали у електроенергетском сектору Републике Српске, гдје ће у предстојећем периоду бити реализоване значајне инвестиције.

Током сусрета је било ријечи и о програму економских реформи и кључним реформским стубовима, међу којима је посебно истакнут програм демографске обнове Републике Српске.