latinica  ћирилица
07/02/2023 |  12:42 ⇒ 16:43 | Аутор: РТРС

Додик: Активности Фонда солидарности - један од највећих успјеха Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је захваљујући Фонду солидарности омогућено лијечење 500 дјеце у иностранству.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- То је један од највећих успјеха Републике Српске, јер смо системски ријешили једно од најважнијих питања - финансирање лијечења и дијагностике дјеце у иностранству - написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик истиче да је са директорицом Јасминком Вучковић разговарао о активностима које је Фонд реализовао у протеклом периоду, као и о даљим плановима.

- Упознала ме је да је до сада утрошено 20 милиона марака за лијечења дјеце, а посебно је важно да Фонд сноси и путне и трошкове смјештаја пратилaца, јер знамо колико су ти трошкови високи за родитеље - додаје Додик.

Додик истиче да је ово успјех свих нас, те и показатељ да када смо јединствени, можемо да учинимо добре и племените ствари.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- Сви чланови нашег друштва показали су хуманост и потребу да помогну, тако што из мјесеца у мјесец од личних примања издвајају за лијечење дјеце у иностранству - закључује Додик.