latinica  ћирилица
07/02/2023 |  13:40 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Минић: У наредних 10-15 дана правилник о капиталним улагањима

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић најавио је данас да би Правилник о подстицајима у пољопривреди, односно капиталним улагањима, требало да буде завршен у наредних 10 до 15 дана, али да ће прије тога бити одржан још један састанак са пољопривредницима.
Саво Минић - Фото: РТРС
Саво МинићФото: РТРС

- Много већи аграрни буџет нам дозвољава да удовољимо и другим захтјевима и да уведемо нове мјере. Комплетирање јавног позива за капитална улагања, односно Правилника, требало би да буде завршено у наредних 10-15 дана, и биће објављен уз главни Правилник који је раније завршен - изјавио је Минић новинарима у Бањалуци.

Минић је истакао да је у непрестаном контакту, не само са пољопривредницима из Семберије, већ из цијеле Републике Српске, с циљем да се удовољи потребама и жељама пољопривредних произвођача.

О наведеној теми са пољопривредницима је прошле седмице у Бијељини разговарао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Тада је презентован нацрт Правилника о подстицајима у пољопривреди за 2023. годину и аграрног буџета који у овој години износи 180 милиона КМ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио је улагања Владе од додатна два милиона КМ у рурални развој Семберије и наставак системских мјера да се обезбиједи домаћа производња хране.