latinica  ћирилица
07/02/2023 |  13:54 ⇒ 14:03 | Аутор: СРНА

Кошарац: "Лидл" заинтересован за пословање у градовима са више од 30.000 становника

Представници њемачке компаније "Лидл" данас су изразили заинтересованост за пословање на тржишту БиХ у локалним заједницама које имају више од 30.000 становника, а министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац им је пренио да домаћи производи морају бити заступљени на адекватан начин.
Сарајево - Кошарац - представници њемачке компаније "Лидл" - Фото: СРНА
Сарајево - Кошарац - представници њемачке компаније "Лидл"Фото: СРНА

Са аспекта развојних планова, наглашено је да би компанија "Лидл" у будућности могла отворити 2.000 нових радних мјеста у БиХ, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Кошарац и представници њемачке компаније током данашњег сусрета посебно су се фокусирали на питање заступљености домаћих производа у продајним објектима ове компаније.

Кошарац је рекао да је охрабрујућа спремност "Лидла" да производи из Републике Српске и ФБиХ буду на одговарајући начин позиционирани у њиховим маркетима, у складу са стандардима ове компаније.

Осим могућности за нова запошљавања, Кошарац сматра да је од кључне важности да се у наредном периоду разговара о томе на који начин и у којем проценту ће бити заступљени производи из Републике Српске и ФБиХ.

- Мој став је да домаћи производи морају на адекватан начин бити заступљени у свим трговачким центрима и на томе ћу инсистирати - навео је Кошарац.

Кошарац је најавио да ће бити организован састанак представника надлежних ентитетских институција и препознатљивих произвођача из Републике Српске и ФБиХ са представницима компаније "Лидл".

- Компанија "Лидл" препознатљива је на свјетском и европском тржишу, а присутна је и на регионалним тржиштима попут Србије и Хрватске. Радује ме њихово опредјељење и спремност да у будућности послују у Републици Српској и ФБиХ - рекао је Кошарац.

Извршни директор "Лидла" Деан Сунек и шеф сектора Марјан Миковић информисали су Кошарца о амбициозном плану да у наредних неколико година продајни објекти ове компаније буду присутни у градовима и општинама у Републици Српској и Федерацији БиХ који имају више од 30.000 становника.

Интерес ове компаније за пословање на тржишту БиХ видљив је кроз припремне радове на изградњи логистичког центра у близини Сарајева.