latinica  ћирилица
08/02/2023 |  08:37 ⇒ 08:38 | Аутор: РТС

Наставак акције "Армагедон", ухапшено осам особа због дјечије порнографије

У наставку акције "Армагедон", полиција је ухапсила осам особа осумњичених да су на интернету дијелили садржаје настале искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg)

Због сумње да су починили кривична дјела прибављање, приказивање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију и искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу, ухапшени су Љ.С. (1982), Д.М. (1972), С.П. (1992). М.Ј. (1967), З.З. (1973), И.Б. (1977), Д.К. (1996) и М.И. (1984), саопштио је МУП Србије.

Терете се да су у дужем временском периоду преко интернета, преузимали, складиштили на својим уређајима и дијелили садржаје настале искоришћавањем малољетних лица у порнографске сврхе, додаје се у саопштењу.

Сумња се и да су преко друштвених мрежа и мобилних апликација ступили у контакт са малољетним лицима, приказивали им и од њих прибављали садржаје насталих искоришћавањем дјеце за порнографију, али и уговарали и састајали се са малољетним лицима у намјери да са њима ступе у сексуалне односе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Осумњичене су у наставку акције "Армагедон" ухапсили припадници МУП-а Србије, Одјељења за сузбијање високотехнолошког криминала у сарадњи са Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал при ВЈТ-у.