latinica  ћирилица
08/02/2023 |  08:43 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Михаиловић: Још нема нових информација о држављанину БиХ Ангелу Пешевском (ВИДЕО)

Још увијек немамо нових информација о држављанину БиХ Ангелу Пешевском који се налази у рушевинама у турском граду Малатија, изјавио је генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Потрага за преживјелима (Фото: ЕPA/SEDAT SUNA) -
Потрага за преживјелима (Фото: ЕPA/SEDAT SUNA)

Михаиловић је истакао да су спасилачке екипе на терену и да су у сталном контакту са Центром за обавјештавање Републике Турске АФАД.

- Чим будемо имали информација о Пешевском, обавијестићемо јавност - рекао је Михаиловић.

Михаиловић је напоменуо да је спасилачки тим из Српске јуче стигао у Анкару и да је одмах упућен у подручје на југоисток Турске.

- Предсједник Српске Милорад Додик је покренуо фантастичну ствар. Наш народ има тај хуманитарни солидарни моменат када су у питању овакве катастрофе. Помоћ Турској је заиста велика ствар. Спасилачки тимови раде у веома тешким условима - истакао је Михаиловић.

Михаиловић је нагласио да је, према најновијим званичним информацијама, у Турској погинуло више од 6.200 особа, а у Сирији више од 2.500.

- Више од 150.000 људи остало је без својих домова. Добра вијест је да је у Турској спасено више од 8.000 људи - прецизирао је Михаиловић.

Михаиловић је навео да су од првог тренутка отворени телефони конзулата у Истанбулу и Амбасаде БиХ у Анкари.

- Имали смо пуно позива, али углавном су људи питали какво је стање, да ли се може путовати. Немамо позива да неко конкретно пита за некога, на сву срећу. На том подручју иначе живи јако мало држављана БиХ - додао је Михаиловић.