latinica  ћирилица
08/02/2023 |  10:03 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Неопрезни возач поломио полубраник на путном прелазу Врбања (ВИДЕО)

Жељезнице Републике Српске упозориле су да је на путном прелазу Врбања возач аутомобила поломио полубраник јер се није зауставио иако је сигнализирано да наилази воз који је, ипак, успио да стане.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Из ЖРС наводе да се инцидент догодио у понедјељак у 14.31 часова, да је на вријеме активирана свјетлосно-звучна сигнализација да наилази воз, који је ипак успио да се заустави.

ЖРС упозорава возаче да су непажња возача друмских возила, неопрезно и недозвољено кретање преко пруге, као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно указивати на неопходност поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима.

Путни прелаз Врбања је након квара поново пуштен у рад, а припадници Полиције станице за безбједност саобраћаја из Бањалуке су извршили увиђај.

У саопштењу се истиче да су примијењени сви законски прописи у жељезничком саобраћају у случајевима када је уређај за обезбјеђивање путног прелаза привремено у квару и да безбједност жељезничког и друмског саобраћаја није била угрожена.

Из ЖРС апелују да учесници у саобраћају поштују саобраћајну сигнализацију и да вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама.