latinica  ћирилица
08/02/2023 |  11:47 ⇒ 11:49 | Аутор: РТРС

Тегелтија-Хартман: Сарадња БиХ и Аустрије на високом нивоу

Замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар финансија и трезора Зоран Тегелтија примио је данас амбасадора Републике Аустрије у БиХ Улрике Хартман с којом је разговаро о билатералној сарадњи, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.
Тегелтија и Хартман - састанак (Фото: Министарство финансија и трезора у Савјету министара) -
Тегелтија и Хартман - састанак (Фото: Министарство финансија и трезора у Савјету министара)

Хартман је честитала Тегелтији на именовању и пожељела му успјех у будућем раду на челу Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

На данашњем састанку истакнуто је да је сарадња двије земље на високом нивоу те да је Аустрија земља са значајним улагањима у БиХ, посебно у области финансија и банкарском сектору.

Током састанка било је ријечи о актуелној политичкој ситуацији и активностима које су услиједиле након именовања Савјета министара јер је Министарство финансија и трезора у Савјету министара важан ресор од кључног значаја за функционисање свих институција.

Саговорници су се сложили да треба искористити све прилике које подржавају јачање веза двије земље од културних и спортских догађаја до политичких односа, наводи се у саопштењу.