latinica  ћирилица
08/02/2023 |  13:48 ⇒ 13:49 | Аутор: РТРС

Випотник-Шелдон: Оснажити и проширити сарадњу

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник, са сарадницима, састао се данас са шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном, саопштено је из овог Министарства.
Випотник и Шелдон (Фото: Влада Српске) -
Випотник и Шелдон (Фото: Влада Српске)

Випотник и Шелдон су се сагласили да је досадашња сарадња Министарства и Свјетске банке била на високом нивоу и да постоје сви предуслови да се та сарадња додатно оснажи и прошири у наредном периоду.

Випотник је рекао да је Свјетска банка један од кључних партнера Министарства и нагласио да је посебно важно што Свјетска банка у сваком пројекту инсистира на развојној компоненти, а не само на класичним инвестицијама, наводи се у саопштењу.

Шелдон је веома високо оцијенио ангажман Министарства у реализацији обје фазе пројекта Енергетска ефикасност у Републици Српској током којих су извођени радови на енергетској санацији јавних зграда у области образовања и здравства.

Випотник је упознао представнике Свјетске банке са тренутним стањем у области управљања отпадом у Српској, констатујући да је оптерећена недостатком инфраструктуре и недовољним капацитетима због чега није у потпуности одржива.

Саговорници су изразили опредјељеност за наставак сарадње на унапређењу ове области са циљем успостављања система за управљање отпадом и имплементације Стратегије и Републичког плана за управљање отпадом.