latinica  ћирилица
08/02/2023 |  14:08 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Калабухов: Зашто друге земље морају да пате због "херојства" ЕУ

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов изјавио је да "западним политичким технолозима треба аплаудирати" након тврдњи да су у БиХ нагло поскупјеле животне намирнице, природни гас и гориво, и то због догађаја у Украјини.
Игор Калабухов - Фото: РТРС
Игор КалабуховФото: РТРС

- Они имају невјероватну способност да комбинују ствари које немају везе једна са другом. Након почетка специјалне војне операције, производња гаса у Русији није стала, берба жита се и даље наставља. Па шта се онда десило?" -упитао је руски амбасадор у трећем дијелу текста под насловом "Митови о односима Русије и БиХ".

Калабухов истиче да је ЕУ сва тако одлучна, јака и независна одлучила да одбије трговину са Русијом, али очигледно претходно није добро размислила како ће надокнадити сав изгубљени обим робе, сировина и услуга који су нестали преко ноћи.

- Зато се Запад сада копрца, покушавајући да минимизира губитке, али добија само празне полице у трговинама, скупи бензин и станове без гријања. И то у двадесет првом вијеку! - указао је он у објави на Фејсбук страници руске Амбасаде

Погледајте цијелу објаву.