latinica  ћирилица
08/02/2023 |  15:09 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Почела са радом амбуланта у Драгочају (ВИДЕО)

На подручју мјесне заједнице Драгочај, у бањалучкој општини, у понедјељак је почела са радом амбуланта породичне медицине.
Амбуланта у Драгочају - Фото: РТРС
Амбуланта у ДрагочајуФото: РТРС

У Амбуланти раде четири тима у двије смјене, а у објекту биће и лабораторија који би требало да почне са радом у наредним данима.



На подручју ове мјесне заједнице гравитира око 10.000 грађана. Мјештани Рамића, Барловаца, дијела Куљана и Пријаковаца моћи ће да користе услуге ове амбуланте.

- Ове године град је преузео обавезу да суфинансира рад лабораторија и стоматолошких амбуланти у школама и пружање услуга у кућним условима, тако да са амбулантом у Драгочају и отварањем лабораторије наредне седмице, имамо укупно девет објеката у којима пружамо лабораторијске услуге, не рачунајући наш центарални објекат у Поликлиници - рекла је директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић.

У претходне двије године град је за разне потребе Дома здравља издвојио близу милион марака, и добра сарадња ће се наставити у наредном периоду, нагласио је градоначелник. Амбуланта условима и услугама одговара свјетским сандардима.

Градоначелник Драшко Станивуковић наео је да је град у изградњу амбуланте уложио пола милиона КМ.

- Сви мјештани ових поткозарских насеља сада могу да долазе у ову савремену амбуланту која је урађена по свим свјетским стандардима - додао је Станивуковић.

Од 2006. године Министарство здравља у сарадњи са градом Бањалука, изградило је или санирало око 30 објеката од којих су 28 амбуланте породичне медицине.