latinica  ћирилица
08/02/2023 |  15:37 | Аутор: РТРС

За викенд промјенљиво облачно и хладно

У Републици Српској за викенд ће бити промјенљиво облачно и хладно вријеме са максимална температуром ваздуха од нула до седам, на југу до 10 степени, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Сутра ујутру биће хладно уз умјерен до јак мраз. Током дана се наставља хладно вријеме и претежно сунчано на југу и сјевероистоку. Од сјеверозапада ка југоистоку уз умјерену облачност.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни, локално појачан.

Минимална температура ваздуха биће од минус 10 до минус четири, на југу до нуле, у вишим предјелима од минус 15, а максимална температура ваздуха од минус два до четири, на југу до седам, у вишим предјелима од минус шест.

У петак ујутро, 10. фебруара, биће хладно уз умјерен до јак мраз. Током дана се наставља хладно и умјерено облачно вријеме уз сунчане периоде. На југу Херцеговине биће претежно сунчано, са мало вишом дневном температуром него претходних дана.

Минимална температура ваздуха биће од минус 10 до минус четири, на југу око нула степени, у вишим предјелима од минус 15, а максимална температура ваздуха од минус два до пет, на југу до девет, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

У суботу ујутро биће хладно уз умјерен до јак мраз. Наставља се хладно и промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде. Послије поднева очекује се наоблачење са сјевера које ће постепено захватити већину предјела.

На југу Херцеговине биће претежно сунчано и још мало топлије него претходних дана.

Минимална температура ваздуха од минус девет до минус два, на југу око нуле, у вишим предјелима од минус 12, а максимална температура ваздуха од нула до седам, на југу до 10, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.

У недјељу , 12. фебруара, ујутру ће бити облачно и хладно, на истоку са мјешовитим падавинама. Током дана ће се падавине постепено премјештати ка западу захватајући већину предјела сем крајњег југа. На југу Херцеговине биће претежно сунчано.

Минимална температура ваздуха од минус осам до минус један, на југу око нуле, у вишим предјелима од минус 10, а максимална температура ваздуха од нуле до седам, на југу до 10, у вишим предјелима од минус три степена Целзијусова.