latinica  ћирилица
08/02/2023 |  19:28 ⇒ 09/02/2023 | 07:34 | Аутор: СРНА

Цвијановићева упутила иницијативу за укидање Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је иницијативу за укидање Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ, рекао је савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Саша Аулић.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

- Без претходног усаглашавања није могуће да било који члан Предсједништва износи ставове нити информације у име институције Предсједништва, што је покушао Денис Бећировић, узурпирајући надлежност у намјери да на теми одбране прикупи јефтини политички поен - рекао је Аулић за Срну.

Према његовим ријечима, то што је саопштење накнадно преименовано у кабинетско, ни даље не значи да право саопштавања након сједнице Предсједништва припада било којем кабинету појединачно, чак и да је Кабинет предсједавајућег.

- С обзиром на скандалозно понашање Кабинета бошњачког члана Предсједништва, српски члан и предсједавајућа је упутила иницијативу за укидање Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ чији би досадашњи радници, с циљем заштите њихових права, били распоређени на друга радна мјеста у оквиру исте институције - рекао је Аулић.

Он је истакао да је бошњачки члан Предсједништва грубо прекршио досадашњу праксу, по којој се саопштења са сједница Предсједништва и заједничких састанака усклађују три кабинета.

- Уколико ова иницијатива не буде прихваћена, то значи да ће убудуће три кабинета слати три саопштења са истог састанка или сједнице - рекао је Аулић.

Он је нагласио да је БиХ земља која почива на темељу консензуса и договора, а не на узурпацији права и кршењу процедура, што је пракса која би морала важити и у Предсједништву БиХ.