latinica  ћирилица
08/02/2023 |  21:24 | Аутор: РТРС

Куп БиХ у одбојци: Побједа Радника у Сарајеву, пораз Борца у Бањалуци

Одигране су прве утакмице полуфинала Купа Босне и Херцеговине за одбојкаше. Радник је у Сарајеву побиједио Босну са 3:1, док је Борац изгубио у Бањалуци од Домаљевца 3:0. Реванши су наредне седмице.
Куп БиХ у одбојци - Фото: РТРС
Куп БиХ у одбојциФото: РТРС

Тешко ће одбојкаши Борца до финала Купа Босне и Херцеговине. У сусрету против Домаљевца, нису успјели освојити нити сет, па ће реванш за седам дана, чини се бити само формалност.

Сат и 15 минута игре, било је довољно гостима за триујумфују у три добијена сета, било је 25:20, 25:20 и 25:19. Сјајним сервисима, игром у блоку и добрим нападом гдје је предњачио коректор Филип Недић, Домаљевац је више него убједљиво стигао до побједе и за пласман у финале, у реваншу, довољан им је и сет.

Борац је у други дио сезоне ушао без најбољег играча Милоша Поповића, који је прешао у редове Радника. Пред црвено-плавима је полусезона пуна изазова. Пласман у плеј-оф је практично осигуран, а упркос убједљивом поразу у првом мечу полуфинала Купа, Бањалучани поручују да ништа није готово...

Реванш мечеви полифинала Купа БиХ, на програму су нередне сриједе. Борац ће и у недјељу гостовати у Домаљвцу, у оквиру 15. кола Премијер лиге БиХ.