latinica  ћирилица
09/02/2023 |  13:11 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о изградњи болнице у Требињу вриједне 128 милиона КМ (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је у Бањалуци, са представником изабране групе понуђача за реализацију пројекта, уговор о изградњи нове болнице у Требињу.
Потписан уговор о изградњи болнице у Требињу - Фото: РТРС
Потписан уговор о изградњи болнице у ТребињуФото: РТРС

Ријеч је о једном од најзначајнијих пројеката Владе Српске у здравственом систему, чији је циљ изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова. Вриједност пројекта процијењује се на 128 милиона КМ.

Шеранић је рекао да би модерена болница у Требињу требало да буде изграђена у рок 30 мјесеци од увођења извођача радова у посао, додајући да ће ова пројекат значајно допрнијети развоју здравства у Херцеговини.

- Очекујем да ћемо кроз сарадњу са извођачем завршити посао у року и да се обезбиједи све потребно за квалитетнију здравствену услугу у Херцеговини - рекао је Шеранић.

Потписивању уговора у Влади Републике Српске, присуствовао је и предсједник Републике Милорад Додик, као и српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић.

Додик очекује да ће у наредних мјесец дана бити положен камен темељац за изградњу нове болнице у Требињу, а да ће за 30 мјесеци становништво Херцеговине добити савремену здравствену установу.

Након свечаности потписивања уговора о изградњи нове болнице у Требињу вриједног 128 милиона КМ, Додик је појаснио да је ријеч о реализацији дугогодишњег плана и рјешавања проблема болничког сектора у Републици Српској, подсјетивши да је до сада много изграђених и реконструисаних болница.

Цвијановићева је рекла да је изградња нове болнице у Требињу велики подухват и да на овај начин институције Републике Српске испуњавају обећање и обавезу да пацијентима и здравственим радницима омогуће боравак и рад у адекватним условима.

Подсјетила је да је ријеч о модерној болници која ће допринијети да Српска заокружи здравствени сектор тиме што ћемо имати модерне регионалне болнице, пто је приоритетни циљ када је ријеч о здравству.

Вршилац дужности директора Болнице Требиње Недељко Ламбета истакао је да је ово историјски дан за град и Херцеговину, јер ће бити изграђена модерна здравствена установа са најсавременијим одјељењима.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да му је жеља да у новоизграђеној болници највише посла буде у породиљском одјељењу.

Нова болница Требиње имаће капацитет 223 кревета са свим клиникама и одјељењима, те површином болничког комплекса од 17.826 метара квадратних који ће се градити по систему "кључ у руке".

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)