latinica  ћирилица
09/02/2023 |  13:51 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Улетиловић: Због адресе становања неким пензионерима није исплаћено 100 КМ

Предсједник бањалучког Удружења пензионера Зоран Улетиловић изјавио је Срни да око 1.000 пензионера није добило једнократну новчану помоћ од 100 КМ због могућих грешака приликом исплате, јер су пријављени на другој адреси, те их позвао да се јаве у Градску управу да би се то утврдило.
Зоран Улетиловић - Фото: РТРС
Зоран УлетиловићФото: РТРС

- Могло се десити да су били пријављени на некој другој адреси, а сада живе на подручју Бањалуке, али нису у Фонду пензијско-инвалидског осигурања Српске пријавили наведену адресу. На примјер, пријављен је у Слатини, а сада живи у Бањалуци и нормално да не може добити помоћ јер Слатина припада Лакташима - појаснио је Улетиловић.

Он је додао да је до грешке могло доћи јер поједини пензионери живе у Федерацији БиХ или у некој другој држави, а чланови су Удружења пензионера Бањалука.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да одређен број пензионера са подручја града није добио новчну помоћ од 100 КМ и позвао их да се пријаве Канцеларији за грађане како би то било исправљено и да би сваки пензионер, који има пребивалиште на подручју Бањалуке, добио ту помоћ.

- Фонд пензијског и инвалидског осигурања, грешком или не, за знатан број пензионера са пребивалиштем у Бањалуци који су пензију остварили у другим градовима, није обрачунао подршку, а ми не желимо да они то не добију - рекао је Станивуковић новинарима.

За 41.407 бањалучких пензионера у понедјељак, 6. фебруара, почела је исплата једнократне новчане помоћи од по 100 КМ.

Новчану подршку из градског буџета на текуће рачуне требало је добити 29.788 пензионера, а њих 11.619 поштом.

Скупштина града Бањалука усвојила је на ванредној сједници 31. јануара одлуку о прерасподјели буџетских средстава којом ће пензионерима на текуће рачуне бити исплаћена једнократна новчана подршка од по 100 КМ, за шта ће из буџета града бити издвојено 4.150.000 КМ.