latinica  ћирилица
09/02/2023 |  14:15 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

У петак хладно и претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ у петак ће бити претежно сунчано и хладно вријеме, а темепратура ће ујутро у неким крајевима падати и 12 степени испод нуле.

Јутро ће бити хладно и претежно ведро, уз умјерен, у вишим предјелима јак мраз, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се хладно и претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност на југу и југоистоку.

Јутарња температура ваздуха од минус 12 до минус пет, на југу до минус један, у вишим крајевима и до минус 18 степени, а највишом дневном од минус један до четири, на југу до девет степени Целзијусових

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на југу слаба до умјерена бура.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме у Крајини и на сјеверу, а у већини крајева је претежно сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 15, Чемерно минус пет, Хан Пијесак и Приједор минус четири, Соколац минус три, Гацко, Бањалука и Бихаћ минус два, Невесиње, Зворник и Сарајево нула, Градачац и Ливно један, Бијељина, Добој и Тузла два, Дрвар три, Зеница четири, Билећа и Мостар шест, те Требиње и Неум седам степени Целзијусових.