mtel
latinica  ћирилица
09/02/2023 |  14:29 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Додик: Шмит измишља сусрете са мном (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Кристијан Шмит измишља када говори о наводним сусретима са њим, јер нема никакве ингеренције, посебно не као високи представник у БиХ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је нагласио да Шмит у Бањалуци може наћи двоје-троје људи са којима ће се срести, али никога ко представља институције Српске.

- Њемачка на Балкану води опасну и антисрпску политику, мисли да може да наметне своје политике. Она стоји иза Албанаца на Косову, у БиХ је на муслиманској страни и Шмит је дошао да ту политику спроводи, као и судија из Њемачке у Уставном суду БиХ. То смо препознали и рекли смо да нећемо - рекао је Додик у Бањалуци.

Додик је напоменуо да је тачно да је Шмит, посредством њемачког амбасадора у БиХ, тражио да разговарају у вези са његовим именовањем као високог представника.

- Да је фер рекао би да сам му и тада поручио да не долази у БиХ. Не могу да вјерујем да су такви људи раније управљали њемачким системима, привредом, да сада покушавају да се наметну, а склони су да од свега направе лаж и измишљотину - истакао је Додик.

Предсједник Српске је навео да је са Шмитом разговарао у вријеме док је био министар пољопривреде Њемачке када је долазио да би ријешили одређено питање и када се није ни назирало да ће у БиХ бити у "лажљивој мисији високог представника".