latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:09 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Вукановић поднио пријаву против Станивуковића и Вишковића (ВИДЕО)

Народни посланик Небоша Вукановић предао је Окружном тужилаштву у Бањалуци кривичне пријаве против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и предсједника Владе Радована Вишковића.
Небојша Вукановић - Фото: РТРС
Небојша ВукановићФото: РТРС

Вукановић каже да Санивуковића терети због кривичних дјела несавјесног рада у служби и злоупотребе службеног положаја и овлашћења.

Станивуковић је одбацио све оптужбе.

Вукановић истиче да је спорно што је пет милиона КМ пребачено на рачун Тениског савеза који није уговорни орган, јер нема обавезу расписивања јавних набавки, па новац може да троши како жели. Додаје и да је првобитна одлука о пет милиона марака учешћа Града, а десет милиона Владе, промијењена, па је градоначелник одлучио да све обавезе преузме Град.

- То нема у буџету, нема пројекта, нема регулационог плана. Има за неку когресну салу, а овдје се гради тенески терени и спортска дворана - каже Вукановић.

Градоначелник Бањалуке одговара да су оптужбе неутемељене и да средства још нису дата. Регулациони план постоји за конгресну салу и Град има привремену грађевинску дозволу на пет година, које је поред овјерило и надлежно министарство.

- За пет година, прилагодићемо све неопходно. Бањалука је повећала своје учешће. Имали смо састанак организационог одбора. Двије ствари су важне, а то је турних и потребна инфраструктура и организација. То Град мора да повећа, а у организацији свој дио ће узети и спонзори и Влада јер се ради о лиценцама, атестима који много коштају, а то ипак треба да добијете - каже Станивуковић.

Вукановић каже да је Станивуковић обећао отворено трошење јавних средстава, додавши да сада умјесто пет милиона, Град треба да се задужи са 25 за дворану која кошта 15 милиона КМ.

- Низ је кривичних дјела које Станивуковић у континуитету ради и то мроамо промијенити. Ако толеришемо људе који се зову опозиција, а да нетранспарентно троше средства, онда је боље да се власт никад не промијени - истиче Вукановић.

Станивуковић каже да је Град издвојио пет милиона КМ и да су та средства предвиђена у буџету.

На наредној сједници Скупштине града Бањалука, заказаној за 16. фебруар, на дневном реду требало би да буде доношење одлуке о кредитном задужењу града за 25 милиона КМ. Новац ће, како је наведено, бити инвестиран као капитална инвестиција од значаја за град.