latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:35 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бањалучка професорка Татјана Јурић добитница бројних награда и признања (ВИДЕО)

Иако на први поглед представљају обичну формалност, награде су и те како вјетар у леђа онима који у својој каријери имају прилику да их добију. Министарство просвјете и културе Републике Српске и ове је године наградило 40 истакнутих просвјетних радника Светосавском наградом.
Татјана Јурић - Фото: РТРС
Татјана ЈурићФото: РТРС

Једна од њих је и професорка историје и латинског језика у бањалучкој Гимназији Татјана Јурић.

У својој деценију и по дугој професорској каријери већ је оставила импозантан траг, а међу ученицима којима је предавала и даље слови за симбол професора "старог кова".

Јурићева је добитница бројних престижних награда и признања у домену образовања. Једна је од водитеља тима Гимназије Бањалука у међународном пројекту "Ко су биле жртве нациста?", у оквиру којег су ученици креирали мултимедијалну изложбу и видео туторијал о жртвама усташких злочина у Независној држави Хрватској.

Члан је Стручног тима за реформу средњег васпитања и образовања за предмете историју и латински језик. Залаже се за редуковање наставних садржаја и развијање афективног и психомоторног подручја учења у нашем образовном систему.

Јурићева каже да су млади данас препуни енергије и жеље за знањем те да је главни циљ просвјетних радника да их правилно усмјере и допусте им да сами доносе закључке у сврху што бољег образовања. Наглашава да сваки прфесор има свој стил рада који се годинама развија и надограђује.

Опширније у видеу: