latinica  ћирилица
09/02/2023 |  15:38 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Лакета на челу Службе за послове са странцима, Купрешаковић директор Граничне полиције

Савјет министара именовао је данас Жарка Лакету за директора Службе за послове са странцима БиХ.
Савјет министара - Фото: СРНА
Савјет министараФото: СРНА

Министар иностраних послова у Свајету министара Елмедин Конаковић рекао је да је за директора Граничне полиције именован је Мирко Купрешаковић.

- Нисмо се сагласили о кандидатима из бошњачке квоте, са приједлозима које спровела СДА до сада. Оборили смо та именовања и наложили расписивање новог конкурса - појаснио је Конаковић.

Он је рекао да је на данашњој сједници било пуно тачака, да је пуно процедура завршено, као и да су неке остале недовршене.

- Нису завршене јер нисмо прихватили приједлоге бивше власти, па оне иду на поновљену процедуру. Негдје су именовани вршиоци дужности - рекао је Конаковић након сједнице Савјета министара.

Конаковић је рекао да је за вршиоца дужности директора Агенције за лијекове БиХ именована Наташа Грубиша.

Он је рекао да је данас на дневном реду није била Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ, те да је Колегијуму Савјета министара постигнут договор да се креће у законито разрјешење директора ОБА Османа Мехмедагића.

- То значи да се мора одржати састанак извршно-обавјештајног одбора и он ће бити одржан у понедјељак - рекао је Конаковић и додао да на том одбору креће процедура разрјешења и именовања новог директора ОБА.

Конаковић није хтио говорити о именима кандидата за новог директора ОБА.

- Велики је притисак. То је једна од најзначајнијих позиција у цијелој БиХ. Нови директор ће бити стручан и имаће легалну диплому - рекао је Конаковић.

Он је истакао да је досадашњи директор ОБА штета на позици коју обавља, те да што прије, законски мора бити смијењен.

- Он је већ стекао услове за пензију - навео је Конаковић.